Папа Бенедикт XVI написав нову Енцикліку

11.01.2013, 11:42
Папа Бенедикт XVI написав нову Енцикліку - фото 1
Як повідомив глава прес-центру Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді, в першій половині 2013 року Папа Бенедикт XVI опублікує свою нову енцикліку.

Ben_Pope.jpgЯк повідомив глава прес-центру Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді, в першій половині 2013 року Папа Бенедикт XVI опублікує свою нову енцикліку. На думку редакції видання La Stampa, енцикліка буде присвячена пасхальній таємниці смерті і воскресіння Ісуса, як ключовому змісту віри. Документ опублікують під час підготовки Церкви до святкування Великодня вже в лютому-березні 2013 року.

У документі Святіший Отець хоче поділитися з католиками всього світу своїми роздумами про те, що значить «бути християнином сьогодні», про роль віри в житті людини і суспільства, про значення християнської істини в світі, який живе в умовах кризи.

Текст енцикліки, присвяченій вірі, підготовлений в період літніх канікул Папи в Кастель Гандольфо . Це вже 4-й подібний документ нинішнього Наступника св. Петра: в 2006 році Бенедикт XVI опублікував енцикліку Deus Caritas Est про християнську любов і милосердя, в 2007 році вийшла енцикліка про надію Spe Salvi. Обидві вони пов'язані з випущеною в 2009 році соціальною енциклікою Caritas in Veritate («Любов в Істині»). Про це інформує Католицький часопис Credo.