• Головна
  • Новини
  • Вандали вдруге за два тижні розбили керамічні плитки в гробниці царя Давида...

Вандали вдруге за два тижні розбили керамічні плитки в гробниці царя Давида

05.01.2013, 23:11

 Ізраїльське Управління старожитностей повідомило, що в ніч на 3 січня були розбиті керамічні плитки, облицьовувальні стіни в гробниці царя Давида в Єрусалимі. Згідно із заявою прес-служби Управління, заподіяно незворотню шкоду, повідомляє УНІАН-релігії з посипанням на newsru

За даними Управління, це - вже друга подібна подія за два тижні.
У повідомленні зазначено, що стіни в гробниці були облицьовані керамічними плитками, ймовірно, в XVII столітті, у відповідності з поширеним тоді звичаєм в Османській імперії. Тоді ж була облицьована плитками мечеть "Купол Скелі".

Управління стародавностей відзначило, що воно вклало мільйони шекелів на відновлення та збереження комплексу гробниці царя Давида, щоб зробити її одним з найважливіших паломницько-туристичних і культурних об`єктів Старого міста.
У поліцію подана офіційна скарга.
Радіостанція "Коль Ізраель", в свою чергу, нагадала, що поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні попереднього акту вандалізму. Ним виявився ордодоксальний іудаїст, який, за його словами, вважав, що його молитва на могилі царя Давида не буде почута, якщо він не "оголить надгробний камінь".