• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI закликав християн до розподілу природних ресурсів у дусі справедливості і нової солідарності...

Папа Бенедикт XVI закликав християн до розподілу природних ресурсів у дусі справедливості і нової солідарності

04.01.2013, 11:38
Папа Бенедикт XVI закликав християн до розподілу природних ресурсів у дусі справедливості і нової солідарності - фото 1
«Християни покликані до розподілу природних ресурсів у дусі справедливості і нової солідарності», – про це наголосив Папа Бенедикт XVI у своїй промові до молоді, під час 35-ї Європейської екуменічної зустрічі спільноти Тезе.

Ben.jpg«Християни покликані до розподілу природних ресурсів у дусі справедливості і нової солідарності», – про це наголосив Папа Бенедикт XVI у своїй промові до молоді, під час 35-ї  Європейської екуменічної зустрічі спільноти Тезе, яка проходила у Римі з 28 грудня 2012 р. по 2 січня 2013 р. Про це повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Варто відзначити, що цьогорічна зустріч, яка зібрала близько 40 тисяч молодих католиків, протестантів і православних, відбулась у часі проголошеного у Вселенській Церкві року Віри. На Новий рік відбулася церемонія відновлення віри. Тисячі молодих людей, зібраних у базиліці св. Павла за Мурами, тримаючи в руках запалені свічки, відновили обітницю віри.

Звертаючись до християнської молоді 29 грудня 2012 р, Святіший Отець підкреслив на необхідності відважно, без страху та примусу, відповісти на Христовий поклик. Вселенський архієрей зазначив, що Христос не забирає нас зі світу, але посилає туди, де бракує Його світла, щоб нести його іншим і всьому створеному Богом світу.

Християнське покликання у сучасному світі передбачає застановитися над глибиною та комплексним характером нашої віри, а також наявними викликами, серед яких, чи не найбільш гострими та болючими, є екологічні проблеми сьогодення.

Свою промову Папа закінчив словами: «Своїм ангажуванням для справедливого розподілу природних ресурсів і для нової солідарності між людьми, ви поглиблюєте своє розуміння стосовно того, що Євангелія відкриває нас одночасно для Бога і для наших ближніх. Таким чином, завдяки своїй вірі, ви станете паростками надії для всієї землі».