• Головна
  • Новини
  • У Нігерії під час Різдвяної служби бойовики розстріляли священика і парафіян...

У Нігерії під час Різдвяної служби бойовики розстріляли священика і парафіян

27.12.2012, 12:55
У Нігерії під час Різдвяної служби бойовики розстріляли священика і парафіян - фото 1
У вівторок кілька озброєних бойовиків увірвалися в церкву біля нігерійського міста Потіскум і прямо під час різдвяної служби розстріляли шістьох людей.

Нігерія.jpgУ вівторок кілька озброєних бойовиків увірвалися в церкву біля нігерійського міста Потіскум і прямо під час різдвяної служби розстріляли шістьох людей. 

"Група озброєних осіб увійшла в село. Вони попрямували прямо до церкви, відкрили вогонь по людях і застрелили священика і п'ятьох парафіян. Потім вони обстріляли церкву", – розповів житель села Пері, де було скоєно напад. 

Інформацію про напад на церкву підтвердили і співробітники поліції штату Йобе, однак, вони відмовилися розголошувати будь-які деталі того, що сталося. 

Більшість жителів цього штату - мусульмани, тим не менш, в центрі міста Потіскум, поблизу якого знаходиться село Пері, проживає значна кількість християн. Поруч зі штатом Йобе знаходиться місто Майдугурі, в якому базуються бойовики з ісламістського угруповання "Боко Харам", що борються за встановлення законів шаріату на території всієї країни. Про це повідомляє «Католицький оглядач».