У Вифлеємі очікують 300 тис. паломників

25.12.2012, 13:15
Десятки тисяч туристів і паломників прибувають у ці дні на Святу землю. Всього, як очікують у палестинському Мінтуризму, в період до 20 січня тільки Віфлеєм повинні відвідати близько 300 тис гостей.

Десятки тисяч туристів і паломників прибувають у ці дні на Святу землю. Всього, як очікують у палестинському Мінтуризму, в період до 20 січня тільки Віфлеєм повинні відвідати близько 300 тис гостей, повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Повністю заброньовані місця в місцевих готелях, а їх майже п`ятдесят, крім того, багато паломників зупиняються в сусідньому Єрусалимі та інших містах Ізраїлю. У цілому після довгої паузи в перші роки нового тисячоліття Свята земля переживає справжній туристичний бум – з кожним роком число іноземних відвідувачів б`є рекорди не тільки в Ізраїлі, але і на Західному березі річки Йордан. За перші десять місяців цього року палестинські території відвідали майже 1,2 млн гостей, що на 10 відсотків більше, ніж за аналогічний період роком раніше.

У зв`язку з настанням різдвяного періоду ізраїльська влада запровадила ряд заходів для полегшення перепускного режиму для християн-палестинців, а також для забезпечення безперешкодного доступу іноземних паломників до святинь на палестинських територіях. Так, на Західний берег будуть пропущені 500 християн із сектора Газа певних вікових груп, а для жителів Західного берега будуть організовані екскурсії святими місцями на ізраїльській території. При цьому 20 тисяч палестинців отримають перепустки для візиту до своїх родичів у Ізраїлі. Влада також збільшує чисельність персоналу на основних КПП, у тому числі на в`їзді до Вифлеєму, щоб «гарантувати швидкий і безперебійний в`їзд паломників у місто під час свят».