• Головна
  • Новини
  • Мексика подарувала Ватикану дві ялинки і двоє святкових ясел...

Мексика подарувала Ватикану дві ялинки і двоє святкових ясел

14.12.2012, 09:27
Мексиканський штат Мічоакан подарував Святому Престолу дві ялинки і двоє святкових ясел. Вони будуть встановлені в Залі Павла VI, де відбуваються зустрічі Бенедикта ХVI з віруючими, і у Ватиканських музеях.

Мексиканський штат Мічоакан подарував Святому Престолу дві ялинки і двоє святкових ясел. Вони будуть встановлені в Залі Павла VI, де відбуваються зустрічі Бенедикта ХVI з віруючими, і у Ватиканських музеях. Про це інформує Католицький часопис Credo.

П'ятий раз поспіль мексиканці привозять ялинки і ясла в рамках ініціативи «Мексиканські традиції Різдва у Ватикані». У цьому році ініціатива приурочена до 20-ї річниці відновлення дипломатичних відносин між Мексикою та Святим Престолом, після 150-річної перерви.

Ялинки, заввишки близько 6 метрів, прикрашають 500 круглих куль, виконаних мексиканськими ремісниками. Круглі, овальні, в формі медальйона, вони відображають мексиканські мистецькі та культурні традиції. В оформленні ясел присутні традиційні елементи одягу регіону Мічоакан. Пресвята Діва Марія і жінки одягнені в традиційну мантильку, типовий одяг жителів Мексики, св. Йосиф і чоловіки мають на собі сорочки і штани з грубої тканини, а три царі одягнені в костюми виконавців традиційних мексиканських танців.

А велику ялинку, яка стоятиме на площі св. Петра, цьогоріч Папі подарувала Італійська область Молізе.

Теги: #Ялинка