• Головна
  • Новини
  • Європі для економічного відродження необхідно повернутися до християнства, - прем’єр-міністр Угорщини...

Європі для економічного відродження необхідно повернутися до християнства, - прем’єр-міністр Угорщини

04.12.2012, 12:58
Європі для економічного відродження необхідно повернутися до християнства, - прем’єр-міністр Угорщини - фото 1
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Європі для економічного відродження потрібно повернутися до християнства, бо криза на континенті викликана не через економічні, а духовні проблеми.

viktor-orbanПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Європі для економічного відродження потрібно повернутися до християнства, бо криза на континенті викликана не через економічні, а духовні проблеми. Про це він заявив у своєму виступі на XIV Конгресі католицького і суспільного життя «Надія і християнська відповідь на кризу», — повідомляє телеканал «ТБН-Росія».

«Економічне поліпшення можливо в Європі і Угорщині тільки в разі відродження душ і сердець, - сказав Орбан. - За кожною успішною економікою стоять духовні рушійні сили. Європа, яка буде керуватися християнськими цінностями, відродиться».

«Європейський криза прийшла не випадково, а завдяки несумлінності лідерів і їхньої зневаги до своїх обов'язків, лідерів, які забули про свої християнські корені. Саме ці корені були рушійною силою для існування європейської єдності, сім'ї, роботи і довіри. Ці цінності були старою континентальною економічною силою, завдяки чому і було досягнуто такий рівень розвитку », - підкреслив Орбан.

На думку угорського прем'єр-міністра, який є протестантом, навіть криза у кредитній сфері викликана тим, що відмовилися від християнських принципів. Він сказав, що Церква до Реформації завжди була проти лихварства. Практика кредитів призвела до масових боргів, як на національному, так і на індивідуальному рівні.

Орбан цитував нову Конституцію Угорщини, підкреслюючи, що вона захищає гіднісь, свободу, сім'ю, націю.

Угорщина і керівництво Орбана, як відомо, критикують ліберальну політику Європейського Союзу. Керівництво ЄС натомість піддає атакам Угорську конституцію, яка захищає права ненароджених немовлят, визнає шлюб лише, як союз чоловіка і жінки, а також заявляє, що християнство є основою угорської національної ідентичності.