• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Ізраїль і ХАМАС домовилися припинити вогонь і укласти перемир'я: рішення вступає в силу опівночі...

Сьогодні Ізраїль і ХАМАС домовилися припинити вогонь і укласти перемир'я: рішення вступає в силу опівночі

20.11.2012, 22:12
Представники ізраїльського керівництва і палестинського руху ХАМАС досягли домовленості про припинення вогню 20 листопада і укладення перемир'я. Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника ХАМАСу Аймана Таху.

Представники ізраїльського керівництва і палестинського руху ХАМАС досягли домовленості про припинення вогню 20 листопада і укладення перемир'я. Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника ХАМАСу Аймана Таху.

"Угода про перемир'я досягнута. Про неї буде оголошено о 19.00 GMT, а вступить вона в силу опівночі" (за місцевим часом і о 22.00 GMT), заявив офіційний представник ХАМАС Айман Таха агентству в Каїрі, де проходили переговори.

За інформацією джерел телеканалу "Аль-Джазіра", угода включає чотири пункти. Зокрема, Ізраїль припиняє "точкові ліквідації" лідерів руху ХАМАС; ХАМАС припиняє будь-який обстріл Ізраїлю; Ізраїль частково знімає блокаду з сектору Газа; гарантом дотримання режиму припинення вогню стане Єгипет.

За тиждень протистояння між ХАМАСом і Ізраїлем палестинці втратили убитими понад 120 осіб, ізраїльтяни – три. Про це інформує  УКРІНФОРМ.