• Головна
  • Новини
  • Глава РПЦ Кирил на Святій Землі зустрівся з Патріархом Теофілом та верховним рабином Ізраїлю...

Глава РПЦ Кирил на Святій Землі зустрівся з Патріархом Теофілом та верховним рабином Ізраїлю

12.11.2012, 10:53
Глава РПЦ Кирил на Святій Землі зустрівся з Патріархом Теофілом та верховним рабином Ізраїлю - фото 1
Патріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) під час свого візиту на Святу Землю 9 листопада зустрівся із Патріархом Єрусалимським Теофілом.

kyrylo.jpgПатріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) під час свого візиту на Святу Землю 9 листопада зустрівся із Патріархом Єрусалимським Теофілом. Бесіда, як повідомляє Патріархія.ru., проходила в Тронному залі Єрусалимської Патріархії.

На зустрічі були присутні єрархи Єрусалимської Церкви та представники Московського Патріархату.

Патріарх Феофіл привітав Патріарха Кирила і вручив йому орден Живоносного Гробу Господнього «Великий хрест Святогробського братства».

Предстоятель Російської Церкви подякував за гостинність та зазначив, що його нинішній візит - це, перш за все, паломницьке відвідування Святої Єрусалимської Церкви.

«Ми завжди пам`ятаємо, що єрусалимські Патріархи біля Гробу Господнього творять молитву про православних християн, що проживають як в Біблійному регіоні, так і у всьому світі. Просимо святих молитов Вашого Блаженства про Церкву Російську та про опікуваних Нею народів Святої Русі», - сказав Патріарх Кирил.

Візит Патріаха РПЦ Кирила розпочався 9 листопада і завершиться 14-го. У ході свого паломництва Глава РПЦ 11 листопада зустрівся з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом. Того ж дня Патріарх Кирил наніс візит до верховного рабина Ізраїлю Шломо Моше Амаром. На зустрічі, яка проходила у Верховному рабинаті Ізраїлю, були присутні члени офіційної делегації Російської Православної Церкви, а також генеральний директор Верховного рабинату Ізраїлю Одед Вінер, голова Євро-Азіатського відділу Департаменту Центральної Європи і Євразії МЗС Ізраїлю Яків Лівне, відповідальні співробітники ізраїльського зовнішньополітичного відомства Бахідж Мансур і Галіт Барам, директор департаменту МВС у справах релігії М. Сезар.

У вітальному слові верховний рабин Ізраїлю Шломо Моше Амар зазначив, що для нього велика честь приймати Святішого Патріарха Кирила.

Звертаючись до Патріарха, верховний рабин Ізраїлю згадав, що єврейські громади в Росії користуються правами й можливостями на рівні з іншими релігійними організаціями, і відзначив важливість того, що РПЦ вчить своїх чад з любов'ю і доброзичливістю ставитися до всіх людей, у тому числі до представників інших релігій.

У слові-відповіді Патріарх Кирил подякував Шломо Моше Амару за привітання: «Ви сказали ці слова від серця, і вони досягли наших сердець». Патріарх Кирил висловив упевненість в тому, що зараз, коли багато людей відмовляються від своїх релігійних традицій, тим, хто їх дотримується, потрібно вибудовувати міцну систему взаємовідносин. «Ми маємо що разом сказати всьому світу в той час, коли люди втрачають духовні основи свого буття і нехтують мораллю», — сказав Патріарх.

Предстоятель Російської Церкви відзначив, що в Росії завжди було розвинене співробітництво між релігіями. Він позначив два чинники, що сприяють позитивному розвитку відносин між Росією та Ізраїлем. Перший із них — це мовний і культурний аспекти, помножені на добру прихильність і симпатію. Другий чинник — розвиток паломництва, що також сприяє зміцненню зв'язків між народами.

Православ'я в Росії та іудаїзм в Ізраїлі — це релігії більшості, і питання й проблеми, які постають перед представниками цих релігій у двох країнах, мають чимало спільних рис, вважає Патріарх.

На згадку про зустріч Патріарх РПЦ Кирил подарував Шломо Моше Амару свою книгу «Свобода й відповідальність» в перекладі на іврит.