У Ватикані пояснили які лицарські Ордени вони визнають

09.11.2012, 12:24
У Ватикані пояснили які лицарські Ордени вони визнають - фото 1

Державний Секретаріат Святого Престолу заявив, що окрім власних лицарських Орденів Ватикан визнає і підтримує лише Суверенний Військовий Мальтійський Орден – тобто Суверенний Військовий Орден Госпітальєрів св. Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти – і Лицарський Орден Святого Гробу Господнього в Єрусалимі і не має наміру вносити будь-які зміни у цьому питанні.

images_(8).jpgДержавний Секретаріат Святого Престолу заявив, що окрім власних лицарських Орденів Ватикан визнає і підтримує лише Суверенний Військовий Мальтійський Орден – тобто Суверенний Військовий Орден Госпітальєрів св. Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти – і Лицарський Орден Святого Гробу Господнього в Єрусалимі і не має наміру вносити будь-які зміни у цьому питанні.

Таке роз’яснення Ватикан надав у зв’язку із численними інформаційними зверненнями щодо цього питання.

«Усі інші Ордени – новозасновані чи середньовічного походження – не визнаються Святим Престолом, оскільки останній не може виступати гарантом їхньої історичної і юридичної легітимності, цілей і організаційної структури», - цитує Державний Секретаріат Святого Престолу сайт Мальтійської служби допомоги.

Щоб уникнути можливих непорозумінь через незаконну видачу документів і невластивого використання святих місць та не допустити продовження зловживань, які можуть нанести шкоду людям, що діють у добрій вірі, Святий Престол підтверджує, що не надає жодної вартості лицарським дипломам і відповідним відзнакам, виданих невизнаними товариствами, і не вважає за доцільне використання церков і каплиць для так званих «церемоній інвеститури».