• Головна
  • Новини
  • Новим головою англікан став екс-керівник нафтової компанії...

Новим головою англікан став екс-керівник нафтової компанії

09.11.2012, 09:10
Новим головою англікан став екс-керівник нафтової компанії - фото 1
56-річний Уелбі візьме на себе керівництво Церкви Англії, тим самим змінивши нинішнього главу англіканської церкви Роуена Вільямса, який навесні оголосив про рішення скласти сан.

англікани.jpgАнгліканська Церква обрала нового архиєпископа Кентерберійського. Як пише британська The Guardian, ним стане випускник Ітонського коледжу та Кембриджа, єпископ Даремський Джастін Уелбі, інформує Корреспондент.net.

56-річний Уелбі візьме на себе керівництво Церкви Англії, тим самим змінивши нинішнього главу англіканської церкви Роуена Вільямса, який навесні оголосив про рішення скласти сан.

Видання зазначає, що нового архиєпископа офіційно назвуть не раніше п'ятниці, 9 листопада, після того, як його кандидатуру представлять прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону.

На місце архиєпископа претендували більш досвідчені кандидати, такі як Джон Сентаму, архієпископ Йоркський, Джеймс Грем, єпископ Норвіча, і Джеймс Джонс, єпископ Ліверпуля.

Однак, прихильники Уелбі, який отримав сан єпископа Даремського тільки рік тому, впевнені, що, незважаючи на його відносно коротку кар'єру, він є найкращим кандидатом на цю посаду.

Раніше керував нафтовою компанією, але пішов з бізнесу в 1987 році, коли йому був 31 рік, щоб присвятити себе служінню Богові.

Уелбі відповідає тим вимогам, які, на думку Роуена Вільямса, стоять зараз перед англіканською церквою. Коли його запитали, яким повинен бути його наступник, він відповів, що новий архієпископ Кентерберійський повинен проповідувати "з Біблією в одній руці та газетою - в іншій", пише The Daily Telegraph.

Роуен Вільямс заявив, що має намір скласти сан через суперечки про допущення до священнослужіння гомосексуалістів і жінок, а також про допустимість одностатевих шлюбів. Він був главою англіканської церкви з 2003 року, і за цей час йому не вдалося примирити консерваторів та реформістів.

Архиєпископ Кентерберійський традиційно вважається духовним лідером англікан всього світу. Крім того, він є примасом державної Церкви Англії, яку очолює королева Єлизавета II.