• Головна
  • Новини
  • Суд засудив продюсера «Невинності мусульман» до року в’язниці...

Суд засудив продюсера «Невинності мусульман» до року в’язниці

08.11.2012, 11:57
Каліфорнійський суд засудив продюсера скандального фільму «Невинність мусульман», відомого під ім’ям Накула Бесслі Накула, до року в’язниці за порушення правил умовно-дострокового звільнення.

Каліфорнійський суд засудив продюсера скандального фільму «Невинність мусульман», відомого під ім’ям Накула Бесслі Накула, до року в’язниці за порушення правил умовно-дострокового звільнення.

Під час слухань у Лос-Анжелесі Марк Басілі Юсеф визнав, що використовував псевдонім, а також брехав представнику наглядового відомства. Таким чином, ймовірний творець «Невинності мусульман» взяв на себе провину лише в частині пред’явлених йому звинувачень. Однак цього виявилося достатньо, щоб повернути його у в’язницю на рік, пише ZN.UA.

Нагадаємо, Бесслі Юсуф був арештований в Лос-Анджелесі 27 вересня за звинуваченням в порушенні умов дострокового звільнення. Раніше, 2011 року, він був засуджений до 21 місяця в’язниці за банківське шахрайство, проте у червні 2012 року його звільнили достроково. В якості умови дострокового звільнення йому заборонили користуватися Інтернетом і використовувати псевдоніми без особливого дозволу поліції. Заборону на використання псевдонімів обвинувачений порушив не один раз: виступав спочатку під ім’ям Сема Бейс та називав себе ізраїльтянином, пізніше виявився єгиптянином з ім’ям Накула Бесслі Накула, яке, як з’ясувалося тепер, також виявилося вигаданим.

Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом, про «Невинність мусульман», як і раніше, мало що відомо.

З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.