• Головна
  • Новини
  • Японські дослідники з'ясували таємницю зведення загадкового храму у Камбоджі...

Японські дослідники з'ясували таємницю зведення загадкового храму у Камбоджі

05.11.2012, 11:42
Японські дослідники з'ясували таємницю зведення загадкового храму у Камбоджі - фото 1
Дослідники з Японії з'ясували таємницю будівництва легендарного храму Ангкор-Ват у Камбоджі. При його будівництві Ангкор-Вата древні кхмери використовували від 5 до 10 млн кам'яних плит, повідомляє тоchka.net. Деякі з них важили до півтори тонни.

68d3c.jpgДослідники з Японії з'ясували таємницю будівництва легендарного храму Ангкор-Ват у Камбоджі. При його будівництві Ангкор-Вата древні кхмери використовували від 5 до 10 млн кам'яних плит, повідомляє тоchka.net. Деякі з них важили до півтори тонни.

Вчені давно знайшли каменоломні, звідки брали цей будівельний матеріал. Але до останнього часу було незрозуміло, яким же чином все це доправлялося до місця будівництва.

Як розповів журналістам японський фахівець Етсуо Учіда, раніше вважалося, що кам'яні блоки звозили в сусіднє озеро, а звідти переправляли каналом в Ангкор-Ват. Щоб перевірити цю гіпотезу, Учіда і його команда вивчили знімки цієї місцевості, зроблені зі супутника. На них вдалося розрізнити сліди численних древніх каналів, які вели прямо від каменоломень до храмового комплексу.

За підрахунками Учіда, цей шлях був більш ніж в два рази коротшим, ніж дорога через озеро. Учений додав, що Ангкор-Ват був побудований в рекордно короткі терміни (для своїх колосальних розмірів) - на будівництво пішло всього декілька десятиліть. За словами вченого, його відкриття добре пояснює цей факт.

Храмовий комплекс Ангкор-Ват був побудований в XII в. в Ангкор, столиці кхмерської імперії - давнього держави на території Південно-Східної Азії. Максимального розквіту Ангкор досяг при королі Джаявармане VII, який правив у кінці XII ст. Але після його смерті імперія почала хилитися до занепаду. У XV ст. Ангкор покинули жителі, і його повторне відкриття відбулося тільки в 1861 році. Нині Ангкор і його храмові комплекси є головною туристичною визначною пам'яткою сучасної Камбоджі.