• Головна
  • Новини
  • Єрусалимські католики з наступного року будуть святкувати Пасху разом з православними...

Єрусалимські католики з наступного року будуть святкувати Пасху разом з православними

21.10.2012, 13:15
Починаючи з наступного року, римо-католицький патріархат Єрусалиму святкуватиме Великдень разом з православними за юліанським календарем, повідомляє Седмиця. RU.

Починаючи з наступного року, римо-католицький патріархат Єрусалиму святкуватиме Великдень разом з православними за юліанським календарем, повідомляє Седмиця. RU. Рішення було прийнято католицькими єпископами Святої Землі.

Для вступу в силу декрету потрібно отримати схвалення Святого Престолу.

У 2013 р. єпископи різних католицьких обрядів мають право вільно вибирати, який календар дотримуватися - григоріанський чи юліанській.

Однією з причин переходу єрусалимських католиків на юліанський календар при виборі дати святкування Великодня стало регулярно висловлюване побажання віруючих, в основному, що походять з родин, члени яких належать до різних конфесій.

У багатьох латинських парафіях Йорданії, Кіпру і на Західному березі Йордану вже протягом багатьох років Великдень святкують за юліанським календарем. Для католиків Єрусалиму це рішення стало нововиною. Про повний перехід на юліанський календар католиками Єрусалиму і Віфлеєма поки не йдеться.