• Головна
  • Новини
  • Росія – в числі країн з найбільшими обмеженнями в сфері свободи віросповідання...

Росія – в числі країн з найбільшими обмеженнями в сфері свободи віросповідання

05.10.2012, 11:23
Американська дослідницька служба Pew Research Center поширила доповідь про стан справ у світі з релігійною свободою. У ній наголошується, що близько 75% населення планети стикається з різними обмеженнями свободи в цій сфері.

Американська дослідницька служба Pew Research Center поширила доповідь про стан справ у світі з релігійною свободою. У ній наголошується, що близько 75% населення планети стикається з різними обмеженнями свободи в цій сфері, повідомляє Newsru.

Серед країн, де свобода віросповідання найбільше обмежується, названі Єгипет, Індонезія, Саудівська Аравія, Афганістан, Росія, Білорусь і низка інших. "Так як в країнах з найбільшою кількістю обмежень проживає найбільше людей, то три чверті населення світу, або приблизно сім мільярдів людей, живе в країнах з високим рівнем урядових обмежень свободи віросповідання та високим рівнем соціальної напруженості", – наголошується в доповіді.

Повідомляється, що частка країн і територій з високим або дуже високим рівнем обмежень віросповідання зросла до 37% в середині 2010 року, тоді як в середині 2009 року вона становила 31%. Згідно з доповіддю, представники п'яти із семи основних релігій, зокрема, юдеї, християни, буддисти, а також прихильники різних народних і традиційних вірувань, стикаються з утисками з боку влади, окремих осіб або певних суспільних груп.

Кількість обмежень,  запроваджених урядом, зросла навіть у таких країнах, як США та Швейцарія, говориться в доповіді. США перемістилися з категорії країн з невеликою кількістю релігійних обмежень в категорію країн з помірним показником.