• Головна
  • Новини
  • Бенедикт XVI обрав тему для святкування 47-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій...

Бенедикт XVI обрав тему для святкування 47-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій

01.10.2012, 10:19
Бенедикт XVI обрав тему для святкування 47-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій - фото 1
Римський Архиєрей має намір роздумувати про технології не стільки як засоби комунікації, скільки як єднальної тканини для різних видів людського досвіду, людських стосунків.

1_0_625718.JPGОприлюднена тема  47-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій: «Соціальні мережі: ворота істини та віри, нові простори євангелізації». У поясненні Папської ради із соціальних комунікацій говориться, що «мова йде уже не про використання Інтернету як засобу євангелізації, але про євангелізацію, що враховує життя сучасної людини, виражену також у цифровому просторі».

Тему майбутнього Дня прокоментував директор журналу «Чівільта Каттоліка» - священик-єзуїт Антоніо Спадаро. Він підкреслив вдалий вибір метафори: ворота і простір, яким відповідає істина і віра. Понтифік долає моралістський підхід, заглиблюючись у саму суть соціальних мереж, немов би кажучи: «перш ніж виносити судження, потрібно зрозуміти, що відбувається».

Римський Архиєрей має намір роздумувати про технології не стільки як засоби комунікації, скільки як єднальної тканини для різних видів людського досвіду, людських стосунків. Сьогодні вже недостатньо говорити про пристосування мови до сучасної комунікації, але необхідно дивитися на соціальні мережі як на контекст євангелізації, контекст, в якому живе сьогоднішня людина і в який ми несемо Слово Євангелія. Про це повідомляє Радіо Ватикан.