• Головна
  • Новини
  • Всесвітня Рада Церков просить ООН надати Єрусалиму особливий статус...

Всесвітня Рада Церков просить ООН надати Єрусалиму особливий статус

30.08.2012, 11:15
Всесвітня Рада Церков просить ООН надати Єрусалиму особливий статус - фото 1

Три конкретні пропозиції: необхідно забезпечити свободу переміщення в межах міської межі, призначити спеціального комісара ООН для Єрусалима і прийняти резолюцію, що закликає поважати права людини, перш за все в східній частині міста, де і знаходяться святині трьох авраамічних релігій: юдаїзму, християнства та ісламу.

Єрусалим.jpegКатолицька організація Pax Christi International та Всесвітня Рада Церков звернулися в ООН з відкритим листом, наполягаючи надати Єрусалиму особливий статус, повідомляє "Релігія в Україні".

У листі міститься пропозиція розглянути це питання вже на вересневій сесії Ради з прав людини (вона пройде в Женеві з 10 по 28 вересня ц.р.).

Автори листа також нагадують, що до міста Єрусалиму необхідний особливий підхід, зважаючи на його виняткове значення для прихильників різних релігій, внаслідок чого порушення прав людини в цьому місті завдає шкоди не тільки його мешканцям, але і всьому людству.

На переконання Pax Christi і Всесвітньої Ради Церков світова спільнота повинна гарантувати повагу до справжнього національного і релігійною плюралізму в Єрусалимі. Звідси виникають три конкретні пропозиції: необхідно забезпечити свободу переміщення в межах міської межі, призначити спеціального комісара ООН для Єрусалима і прийняти резолюцію, що закликає поважати права людини, перш за все в східній частині міста, де і знаходяться святині трьох авраамічних релігій: юдаїзму, християнства та ісламу.