• Головна
  • Новини
  • Вісім років тому блаженний Іван Павло ІІ здійснив своє останнє міжнародне паломництво...

Вісім років тому блаженний Іван Павло ІІ здійснив своє останнє міжнародне паломництво

17.08.2012, 00:01
Вісім років тому блаженний Іван Павло ІІ здійснив своє останнє міжнародне паломництво - фото 1

Вісім років тому, 14 та 15 серпня 2004 року, блаженний Папа Іван Павло ІІ, немічний та дуже хворий, маючи неабиякі труднощі з мовою з приводу хвороби Паркінсона, здійснив свою останню міжнародну Апостольську подорож – паломництво до всесвітньовідомого французького Марійського санктуарію в Люрді.

Іван_Павло.JPGВісім років тому, 14 та 15 серпня 2004 року, блаженний Папа Іван Павло ІІ, немічний та дуже хворий, маючи неабиякі труднощі з мовою з приводу хвороби Паркінсона, здійснив свою останню міжнародну Апостольську подорож – паломництво до всесвітньовідомого французького Марійського санктуарію в Люрді.

Це був короткий, але дуже зворушливий візит похилого віком Папи. Під час проповіді, виголошеної 15 серпня, він поділився думками про старість. «Тими днями, – читаємо в Євангелії від Луки, – Марія пустилася в дорогу, в гірську околицю...». «Слова євангельської розповіді, – сказав тоді Іван Павло ІІ, – спонукали нас очима серця поглянути на дівчинку з Назарету, що мандрує до “міста Юди”, в якому жила її родичка, щоб послужити їй. В Марії нас, насамперед, вражає повна ніжності уважність до похилої віком родички. Її любов ж конкретною, яка не обмежується словами співчуття, але бере на себе тягар допомоги. Своїй родичці Пречиста Діва не дарує щось лишень від себе, але дарує себе саму, нічого не просячи взамін. Вона добре зрозуміла, що дар, отриманий від Бога, більш, ніж привілеєм, є завданням, що зобов’язує нас перед іншими бути безкорисливими, що є властивим любові», – зазначив Іван Павло ІІ.

Пригадаємо, що блаженний Іван Павло ІІ свою першу Апостольську подорож здійснив на початку 1979 року. А згадана сьогодні остання подорож була 104-ю. Про це інформує Радіо Ватикан.