• Головна
  • Новини
  • Расист відкрив вогонь по віруючих у сікхському храмі в Америці...

Расист відкрив вогонь по віруючих у сікхському храмі в Америці

07.08.2012, 09:54
Деякі ЗМІ повідомили, що Пейдж дотримувався ідей про перевагу білої раси. Правозахисна організація Southern Poverty Law Center (SPLC), відома своєю боротьбою з расизмом, заявила, що у них немає відомостей про те, що білі екстремісти мають ненависть до сикхів.

Американські правозахисники вважають, що масове вбивство в сикхському храмі в американському штаті Вісконсин могло бути скоєно помилково. Невідомий відкрив вогонь по віруючих у сикхському храмі (гурдварі) в містечку Оук-Крик, штат Вісконсин, повідомляє УНІАН з посиланням на Associated Press.

В результаті загинули щонайменше шестеро людей, ще близько 20 отримали поранення. Поліцейські, які прибули на місце злочину, застрелили нападника. У понеділок Пентагон повідомив, що стрілянину, імовірно, влаштував 40-річний Уейд Майкл Пейдж, який раніше служив у спецпідрозділі з ведення психологічної війни армії США.

Деякі ЗМІ повідомили, що Пейдж дотримувався ідей про перевагу білої раси. Правозахисна організація Southern Poverty Law Center (SPLC), відома своєю боротьбою з расизмом, заявила, що у них немає відомостей про те, що білі екстремісти мають ненависть до сикхів. Представник SPLC Марк Поток (Mark Potok) вказав, що напад, швидше за все, стався помилково, через плутанину між сикхами і мусульманами. Марк Поток підтвердив, що Уейд Пейдж належав до білих расистів і більш десяти років грав у музичних групах, які сповідують цю ідеологію.