50 християн заживо спалені в домі пастора в Нігерії

19.07.2012, 15:57
Групу християн заживо спалили в будинку їх пастора, де вони ховалися від терористів. Також минулого тижня озброєні особи вбили понад сто людей в 12 поселеннях штату Плато. Відповідальність за напади взяло угрупування «Боко Хаарам».

Групу християн заживо спалили в будинку їх пастора, де вони ховалися від терористів. Також минулого тижня озброєні особи вбили понад сто людей в 12 поселеннях штату Плато. Відповідальність за напади взяло угрупування «Боко Хаарам», повідомляє CNL-news з посиланням на The Christian Post. 

«50 членів нашої церкви вбили в приміщенні, де вони шукали порятунку. Вони загинули разом із дружиною і дітьми нашого пастора», — розповів Дачолом Датірі, віце-президент «Церкви Христа» в Нігерії.

Представники церкви підтвердили вбивства більше ста одновірців у різних поселеннях Нігерії, таких як Масех, Нінчах, Каккурук, Кузен, Негон, Пвабідук, Кай, Нгуо, Кура Фаллс, Дого, Куфанг і Рук.

За словами Джері Дікста, представника міжнародної благодійної правозахисної християнської організації «Open Doors»: «Нігерія стає новим полем знищення християн. За останній період бойовики «Боко Хаарам» жорстоко вбили сотні християн, у тому числі жінок і дітей».

«Напади на християнські поселення – не новина для штату Плато, оскільки фулані в минулому часто нападали на християн», — пояснює аналітик Heritage Foundation Africa Морган Роуч.

Громадяни Нігерії критично налаштовані до реакції влади на напади і закликають до більш активної протидії тероризму.

Пастор Айо Оріцежейфор, президент Християнської асоціації Нігерії (CAN), закликав урядовців США офіційно оголосити «Боко Хаарам» терористичною організацією, з якою повинна боротися міжнародна громадськість.