• Головна
  • Проекти
  • Молоді католики, мусульмани та протестанти об’єдналися, щоб заохотити до релігійної толерантності...

Молоді католики, мусульмани та протестанти об’єдналися, щоб заохотити до релігійної толерантності

05.07.2012, 09:24
Цю важливу справу нещодавно розпочали студенти в Буркіна-Фасо, країни в західній Африці.

Цю важливу справу нещодавно розпочали студенти в Буркіна-Фасо, країни в західній Африці, інформує Радіо «Ватикан».

Представники організацій Католицької студентської молоді, Мусульманської Асоціації учнів та студентів Буркіна-Фасо та Асоціації студентів-євангелістів, провели марш вулицями Уганди, столиці Буркіна-Фасо. Їх маршрут проходив повз католицький катедральний собор, мечеть та церкву євангелістів. На транспарантах можна було прочитати такі фрази як: «Кожна релігія, кожна культура яка не сприяє розвитку людей, вчиняє негуманною зустріч з іншим». Молодь закликала до релігійної терпимості, свідчачи, тим самим, що приналежність до релігійної конфесії не мусить розділяти їх.

На сайті Єпископської Конференції Буркіна-Фасо повідомили, що «ця маніфестація входить у програму національного виховання, присвяченого міжрелігійному діалогу». Під час зустрічі молоді з отцем Маттіасом Камом, відповідальним за міжрелігійний діалог в місцевій Церкві, молоді люди, зокрема, ствердили, що «соціальна криза 2011 року пригадує нам, що стабільність необхідно підтримувати та зміцнювати». З цього випливає покликання творити мир через «спільні зусилля чоловіків та жінок різних віровизнань, пам’ятаючи, що відмінність є багатством, а не підставою для подальших поділів».

Зі свого боку, отець Кама висловив молоді свою радість у зв’язку з їх стараннями «єднатися у різноманітності на підставі поваги до гідності особи». Він заохотив студентів залишатися постійними у своїх намірах, «навіть тоді, коли віють супротивні вітри, заважаючи перемозі єдності».