Бенедикт XVI намагається врегулювати скандал у Ватикані

02.07.2012, 10:06
Бенедикт XVI намагається врегулювати скандал у Ватикані - фото 1
Папа Римський Бенедикт XVI провів спеціальну нараду кардиналів, щоб порадитися з ними, як залагодити скандал, викликаний витоком документів Ватикану.

Ben_Pope.jpgПапа Римський Бенедикт XVI провів спеціальну нараду кардиналів, щоб порадитися з ними, як залагодити скандал, викликаний витоком документів Ватикану. Про це повідомляє "Українська газета в Італії".

"Ця зустріч зумовлена прагненням Бенедикта XVI до відновлення клімату довіри та спокою всередині церкви", - зазначив прес-секретар Папи.

Наразі Ватикан намагається мінімізувати шкоду від витоку сотень документів, що демонструють факти корупції та боротьбу за владу на найвищому рівні Католицької церкви. Відповідальність за крадіжку документів покладається на камердинера Бенедикта XVI Паоло Габріеле, у помешканні якого були знайдені зниклі папери. З 23 травня він утримується під арештом.

Остання нарада стала ще одним свідченням серйозності, з якою Папа Римський сприйняв цей інцидент і пов'язану з ним кризу довіри всередині церкви.

Нагадаємо, скандал, що отримав назву VatiLeaks (за аналогією з WikiLeaks), спалахнув у Ватикані кілька місяців тому. Італійські журналісти опублікували відомості про те, що у Ватикані панують корупція та безграмотне ведення справ, а також про конфлікти між представниками вищих ступенів католицької ієрархії. Серед оприлюднених документів є також і особисті листи Папи Римського Бенедикта XVI. Крім того, італійський журналіст Джанлуїджі Нуццо випустив книгу "Його святість", де використав цитати з листів Бенедикта XVI своєму секретареві.