• Головна
  • Новини
  • Єлизавета II вперше за 60 років правління відвідала католицький храм...

Єлизавета II вперше за 60 років правління відвідала католицький храм

30.06.2012, 21:53
Приводом для відвідин храму стала сумна дата, 25-річчя теракту, який здійснила Ірландська республіканська армія в листопаді 1987 р. в храмі невеликої парохії Еніскілен, що у графстві Фермана. Тоді загинуло 11 людей і 63 були поранені.

Під час свого візиту до Північної Ірландії 26 червня королева Великобританії Єлизавета II вперше відвідала католицький храм за 60 років свого правління. Приводом для відвідин храму стала сумна дата, 25-річчя теракту, який здійснила Ірландська республіканська армія в листопаді 1987 р. в храмі невеликої парохії Еніскілен, що у графстві Фермана. Тоді загинуло 11 людей і 63 були поранені.

Королева взяла участь у поминальній церемонії в англіканській катедрі міста, а потім пішки пройшла до католицького храму. Там вона зустрілася з католицькими вірними та єрархами, на чолі з кардиналом Шоном Бреді, примасом Католицької Церкви в Ірландії. У зустрічі взяв участь також англіканський Примас Ірландії Робін Еймс, який зізнався, що важко переживає те, що сталося в Еніскілені 25 років тому, але надію у нього вселяє мирний процес, який зараз відбувається в Північній Ірландії. Про це інформує Католицький оглядач.