• Головна
  • Новини
  • Всесвітня Рада Церков підсилить етичні та релігійні перспективи «Ріо +20»...

Всесвітня Рада Церков підсилить етичні та релігійні перспективи «Ріо +20»

14.06.2012, 10:11
Всесвітня Рада Церков підсилить етичні та релігійні перспективи «Ріо +20» - фото 1

Делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) візьме участь у Конференції Організації Об'єднаних Націй зі сталого розвитку (UNCSD) «Ріо +20», з 20 по 22 червня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). ВРЦ візьме участь у різних екуменічних та міжрелігійних заходах самміту, а також конференції на тему «Соціальна та екологічна справедливість».

vrc.jpgДелегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) візьме участь у Конференції Організації Об'єднаних Націй зі сталого розвитку (UNCSD) «Ріо +20», з 20 по 22 червня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).  ВРЦ візьме участь у різних екуменічних та міжрелігійних заходах самміту, а також конференції на тему «Соціальна та екологічна справедливість».

"Ми сподіваємося, що результати «Rio +20» будуть ефективно відображати спільні проблеми, зокрема найбільш вразливих і бідних верств населення в світі," - сказав д-р Гільєрмо Кербер, представник програми ВРЦ щодо зміни клімату. "Зусилля делегації ВРЦ будуть зосереджені на виявленні етичних проблем і культивуванні релігійних ідей в низці заходів, які будуть проведені під час і напередодні самміту», - додав він. В рамках програми ВРЦ «Екологічної справедливості» буде проведено низку заходів, серед яких ключовою буде тема «Етичні та релігійні ідеї для майбутнього, якого ми прагнемо». «Майбутнє, якого ми прагнемо», - такою є також назва підсумкового документу «Ріо +20», буде включати в себе заклик до дії і зобов'язання країн-учасниць.

В рамках проведення самміту буде зачитане спеціальне звернення Константинопольсього патріарха Варфоломея І, а преподобний д-р Вальтер Альтман, модератор Центрального комітету ВРЦ, стане одним із ключових доповідачів від релігійних лідерів.

17 червня відбудеться захід, організований ВРЦ під гаслом «Етичні наслідки сталого розвитку: освітні та релігійні перспективи». ВРЦ організовує цей захід спільно із Всесвітнім баптистським альянсом, Генеральною радою Церкви і суспільства Об'єднаної методистської церкви, Міжнародним форумом з прав людини (FIDH), Вашингтонським Університетом та іншими партнерами. Захід відбудеться в приміщенні конференц-центру «T-5» з 09.30 до 11.00.

Для опрацювання проблематики «Духовності та етичних вимог збереження води» ВРЦ об’єднує свої зусилля із Всесвітньою мережею Води, Альянсом Релігійних ініціатив (URI) і Вірою без кордонів (FWB). Відповідний захід відбудеться 18 червня з 09.30 до 11.30 в приміщенні P3-B. Міжконфесійну панель буде очолювати богослов доктор Рейо Е. Хейнонен, декан екуменічного богословського факультету університету Йоенсуу в Фінляндії.

Ще один захід, в якому візьме участь ВРЦ – це семінар на тему «Ріо +20: діалог між поколіннями для збалансованого розвитку», який відбудеться 13 червня з 13.00 до 15.30.

Крім цих та інших заходів Екуменічним координаційним бюро була розпрацьована комплексна програма на тему "Релігія для людини".  У рамках програми відбудеться сім різних тематичних екуменічних та міжрелігійних зустрічей учасників самміту. А в ніч на 17 червня відбудеться екуменічне чування в наміренні позитивних результатів «Ріо +20».

Внесок ВРЦ для «Самміту народів у Ріо» включатиме  також семінари на тему «ВРЦ і Конвенція Ріо про зміни клімату» 16 червня з 09,15 до 10,45 в наметі 2 і «Кліматична та людська відповідальність за створіння» з 14.00 до 15.30 в основному наметі. В цей же день з 17.30 до 19.00 , в наметі 2, відбудеться презентація книги Девіда Халлмана під назвою «Духовні цінності для спільноти Земля».

21 червня, в основному наметі, відбудеться панельна дискусія на тему «Етичні та богословські основи кліматичної справедливості, в якій візьме участь Леонардо Бофф, провідний представник бразилійської теології визволення. Про це РІСУ повідомили в Інформаційній службі Бюро УГКЦ з питань екології.