• Головна
  • Новини
  • До Великодня замість фарбованих яєць продають фарбованих курчат...

До Великодня замість фарбованих яєць продають фарбованих курчат

04.04.2012, 10:05
До Великодня замість фарбованих яєць продають фарбованих курчат - фото 1

Напередодні католицького Великодня в багатьох країнах світу, зокрема в США, замість фарбованих яєць великим попитом користуються фарбовані курчата. Милі пташенята помаранчевих, жовтих, рожевих, яскраво-зелених і навіть малинових кольорів викликають бурну радість у дітлахів та обурення у захисників тварин.

Курчата_Великдень.jpgНапередодні католицького Великодня в багатьох країнах світу, зокрема в США, замість фарбованих яєць великим попитом користуються фарбовані курчата. Милі пташенята помаранчевих, жовтих, рожевих, яскраво-зелених і навіть малинових кольорів викликають бурну радість у дітлахів та обурення у захисників тварин.

Особливо дісталося цього року владі штату Флорида, яка скасувала 45-річний закон, що досі забороняв фарбування тварин. Курча піддалися і новітнім віянням моди – так, окрім традиційного розфарбовування, з`явилися флуоресцентні пташенята, які світяться в ультрафіолетовому світлі. Варто зазначити, що процес забарвлення курчат відбувається ще в момент розвитку ембріона. Харчовий барвник вводиться в яйце на 18-й день інкубації, потім отвір обережно закривають воском і кладуть яйце назад до інкубатора.

Фермери стверджують, що це не шкодить птахам, тому що харчові барвники абсолютно безпечні. Після того, як курча вилупилися, колір на них тримається лише кілька тижнів – коли вони скидають пух і пір`я, то набувають нормального забарвлення. У цей момент багато людей і позбавляються від тварин як від іграшок, які вже набридли. Саме це найбільше обурює захисників природи – пташенят просто викидають як сміття. Про це інформує УНІАН-релігії з посиланням на ТСН.