Папа Бенедикт XVI прибув на Кубу

27.03.2012, 10:23
Папа Бенедикт XVI прибув на Кубу - фото 1
Папа Римський Бенедикт XVI прибув на Кубу в рамках свого першого візиту, який триватиме 3 дні. Літак з понтифіком зустрічав в Сантьяго-де-Куба особисто президент Рауль Кастро. На честь прибуття Папи грав військовий оркестр і був дан артилерійський салют.

Бенедикт-Куба.jpgПапа Римський Бенедикт XVI прибув на Кубу в рамках свого першого візиту, який триватиме 3 дні. Літак з Понтифіком зустрічав в Сантьяго-де-Куба особисто президент Рауль Кастро. На честь прибуття Папи грав військовий оркестр і був дан артилерійський салют, повідомляє УНІАН-релігії.

 Папа Бенедикт сказав в аеропорту, що він прибув на Кубу як посланник миру, свободи й примирення. Він високо відгукнувся про свого попередника, Папу Іоанна-Павла II, який, за його словами, відкрив новий етап у відносинах між кубинськими властями й церквою. Папа сказав, що народ Куби завжди присутній в його думках і молитвах.

Під вівторок між президентом Раулем Кастро й Папою Римським Бенедиктом XVI відбудуться офіційні переговори в Гавані.

Останнє відвідування Куби главою Католицької церкви відбулося 14 років тому.

Папа в рамках візиту відвідає друге за величиною місто країни Сантьяго-де-Куба, де розташований собор Пречистої Діви Милосердної з Кобрі, покровительки Куби.

Бенедикт XVI відслужить месу на честь Пречистої Милосердної діви у соборі в Сантьяго-де-Куба в понеділок, а пізніше - ще одну месу в Гавані.

Для виступу Папи на площі Революції в центрі міста зведена сцена.

Папа Бенедикт прибув на Кубу з Мексики, де він відслужив месу під відкритим небом у місті Сілао, на яку зібралися 500 000 віруючих.

У своїй проповіді Папа закликав присутніх шукати порятунку від бідності й злочинності у вірі та відмовитися від насильства й помсти.