Папа Римський вперше здійснює візит до Мексики

25.03.2012, 11:04
Папа Римський вперше здійснює візит до Мексики - фото 1
У Мексиці близько 95 млн. католиків - за чисельністю послідовників Римо-Католицької Церкви серед всіх країн світу вона поступається лише Бразилії. Після триденного перебування в Мексиці Папа попрямує на Кубу.

Бенедикт-Мексика.jpgПапу Римського Бенедикта XVI, який вперше прибув з пастирським візитом до Мексики, в аеропорту Гуанахуато вітали тисячі католиків. У Мексиці близько 95 млн. католиків - за чисельністю послідовників Римо-Католицької Церкви серед всіх країн світу вона поступається лише Бразилії. Після триденного перебування в Мексиці Папа попрямує на Кубу.

Перед прибуттям до Мексики Бенедикт XVI виступив із засудженням наркоторгівлі, яка досягла в Мексиці величезних масштабів і призвела до кримінальних воєн, що забрали тисячі життів. Понтифік закликав молодих мексиканців "побороти це зло" і покласти кінець "поклонінню грошам, яке перетворює людей на рабів".

Президент Мексики Феліпе Кальдерон заявив, що візит понтифіка має величезне значення і може вплинути на обстановку в країні, яку роздирають війною наркокартелів.

Другий день апостольського візиту глави Рим-Католицької Церкви Бенедикта XVI, що припав на суботу, почався із закритою для сторонніх меси, яку зранку понтифік відслужив у своїй резиденції в місті Леон, в штаті Гуанахуато. Меса носила приватний характер, і на ній були присутні самі наближені до Бенедикта XVI особи, а також черниці одного з церковних згромаджень, повідомляє РИА Новости.

Потім понтифік відправився в місто Гуанахуато, де йому були вручені символічні ключі від міста.

По дорозі він привітав дітей, які перебували поряд з його резиденцією в Леоне, та поспілкувався з представниками індіанських громад. Як і напередодні, під час проїзду Папи Римського з аеропорту, по обидва боки дороги стояли сотні паломників, які вітали главу РКЦ.

Після прибуття в Гуанахуато понтифік пересів в так званий "папамобіль" - спеціальну машину, розроблену для публічних поїздок.

Особливо вдалим паломникам вдалося підійти до самого "папамобіля", щоб попросити благословення, але найбільше пощастило невідомому чоловікові, який, скориставшись короткочасною зупинкою, передав всередину автомобіля немовля. Папа Римський взяв його на руки й благословив.

У суботу Папа Римський відслужив велелюдну Месу в "Парку двохсотріччя". На месі були присутні всі кандидати на майбутніх в липні в Мексиці президентських виборах, а також представницька делегація мексиканських бізнесменів.

На недільній месі, яку відслужить Папа Римський, очікується близько 300 тис. осіб, для паломників розбитий наметовий табір. Про це інформує NEWSru