Католицька Церква США виступає проти війни з Іраном

09.03.2012, 08:39

До дипломатичної активності замість збройної інтервенції в Ірані закликали католицькі єпископи США. Від імені єпископату до держсекретаря Хіларі Клінтон звернувся єпископ Річард Пейтс, відповідальний у Конференції єпископів за роботу на благо справедливості й миру, повідомляє «Сибірська католицька газета».

До дипломатичної активності замість збройної інтервенції в Ірані закликали католицькі єпископи США. Від імені єпископату до держсекретаря Хіларі Клінтон  звернувся єпископ Річард Пейтс, відповідальний у Конференції єпископів за роботу на благо справедливості й миру, повідомляє «Сибірська католицька газета».

Католицька Церква в США дуже стурбована ескалацією риторики, політичної напруженості та спекуляціями щодо використання американської армії в Ірані. У посланні звернуто увагу на відсутність доказів безпосередньої загрози США та їх союзникам з боку Ірану.

Подібним чином неприпустимим є і превентивний удар з боку Ізраїлю, – пише єпископ Пейтс. – Для того, щоб отримати моральне виправдання превентивної війни, необхідні дуже серйозні підстави, а перше належить вичерпати всі мирні засоби, серед яких - санкції, переговори й співробітництво з міжнародними організаціями. Американська Церква віддає собі звіт в загрозі з боку Ірану в зв`язку з його ядерною програмою, але вважає, що оголошення війни варто в цей час розцінювати як безрозсудний і безглуздий крок».

«З точки зору католицького вчення, використання сили завжди має бути останнім засобом», - нагадує єпископ у своєму зверненні. Про це інформує УНІАН-релігії.