Далай-Ламу звинуватили в закликах до самоспалення

05.03.2012, 09:30
Далай-Ламу звинуватили в закликах до самоспалення - фото 1
Серія актів самоспалення тибетських ченців отримала похвалу від Далай-Лами, – заявив у суботу офіційний представник 5-ї сесії Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю Чжао Ціджен.

Dalay-Lama.jpgСерія актів самоспалення тибетських ченців отримала похвалу від Далай-Лами, – заявив у суботу офіційний представник 5-ї сесії Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю Чжао Ціджен.

«До того, як ці нещасні випадки сталися, хтось заздалегідь повідомив про час і місце їх проведення. Деякі взяли із собою відеокамери, щоб зняти все, що відбувається на відео. Хтось навіть намагався заважати проведенню рятувальної операції», - сказав на прес-конференції Чжао Ціджен

«Як мені стало відомо, Далай-Лама публічно хвалив сміливість тих людей, які вчинили акти самоспалення, – цитує «Синьхуа» Чжао. - Спроба покінчити із собою нерозумна і є проявом неповаги до життя».

Чиновник закликав учасників протестів не робити екстремістських дій для вираження своєї позиції. Офіційний Пекін наполягає, що в Тибетському автономному районі зроблені кроки щодо поліпшення умов для повсякденного життя та релігійної практики ченців.

Раніше активісти скаржилися на те, що Китай здійснює в Тибеті «культурний геноцид». Далай-Лама раніше заявляв, що не вимагає незалежності Тибету від Китаю, наполягаючи лише на широкій культурній автономії. Про це повідомляє УНІАН-релігії.