• Головна
  • Новини
  • Католицька Церква в Італії виплатить кілька мільярдів євро у разі позбавлення податкових пільг...

Католицька Церква в Італії виплатить кілька мільярдів євро у разі позбавлення податкових пільг

17.02.2012, 17:16
Католицька Церква в Італії виплатить кілька мільярдів євро у разі позбавлення податкових пільг - фото 1
Імовірно за рахунок введення податку на власність Церкви державі вдасться отримувати 720 мільйонів євро щороку. А за даними муніципальних організацій, доходи можуть скласти до 2,5 мільярда євро.

vatikan1.jpgМова йде про власність, що не стосується безпосередньо культових об'єктів. Імовірно за рахунок введення податку на власність Церкви державі вдасться отримувати 720 мільйонів євро щороку. А за даними муніципальних організацій, доходи можуть скласти до 2,5 мільярда євро, повідомляє Телеканал новин 24 з посиланням на The New York Times.

Загальна вартість цієї власності становить 9 мільярдів євро. До неї входять ресторани, кафе, торговельні центри, а також об'єкти житлової нерухомості.

За пропозицією податкових органів, церковні об'єкти (наприклад, каплиці, розташовані в торгових центрах) платити податок не будуть. Але комерційні ділянки власності стануть оподатковуваними на загальних підставах.

Раніше італійський уряд постановив, що всі власники нерухомості і землі в Італії повинні платити з неї податок. Ватикан був звільнений від цих зборів. Проте близько 130 тисяч жителів країни підписали петицію, що вимагає скасувати пільговий податковий режим для Церкви.

Італія змушена підвищувати податки і шукати інші засоби поповнення бюджету через боргову кризу. Держборг Італії перевищив 100% ВВП, а ставки по облігаціях зросли до рекордних рівнів. Це створює серйозну загрозу дефолту в майбутньому.

Теги: #Італія