• Головна
  • Новини
  • Вселенський Патріарх виступить перед турецькими посадовцями з приводу нової Конституції...

Вселенський Патріарх виступить перед турецькими посадовцями з приводу нової Конституції

17.02.2012, 08:52
Вселенський Патріарх виступить перед турецькими посадовцями з приводу нової Конституції - фото 1
Вперше законодавчий орган Туреччини заслухає позицію християн, євреїв, ассирійців та інших релігійних меншин.

Varf.jpgВселенський Патріарх Варфоломій виступить 20 лютого на засіданні спеціальної комісії Великих Національних Зборів Туреччини, яка працює над новою конституцією і представить позицію усіх релігійних меншин у Туреччині щодо нових змін в країні. Вперше законодавчий орган Туреччини заслухає позицію християн, євреїв, ассирійців та інших релігійних меншин. Про це повідомляє Φως Φαναρίου

Спершу Вселенський Патріарх працював над позицією і вимогами грецької православної меншини, але після консультацій з турецькими посадовцями, було визнано необхідність розширити рамки пропозицій від меншин. Турецькі ЗМІ повідомляють, що «пакет зауважень і прохань», які озвучить Патріарх Варфоломій, включає питання, пов'язані з негативними тенденціями  у турецькому суспільстві щодо не мусульман. Йдеться також про образливі коментарі по відношенню до не мусульман, які є у шкільних підручниках. Ставиться питання про можливість виховання молодого духовенства всіх релігій, з особливим акцентом на відкритті православної духовної школи на острові Халкі і про фінансову підтримку релігійних шкіл із спеціального державного фонду, як це було до 1974 року.

Особливо підкреслюється, що у своєму виступі Патріарх буде закликати до викорінення расизму й інших негативних поглядів, що панують серед населення та чиновників.

За повідомленнями турецьких  ЗМІ, Патріарх також говоритиме про те, щоб представники не мусульман мали також право займати в Туреччині державні посади.