Бенедикт XVI назвав Африку континентом «надії для Церкви»

13.02.2012, 13:19
Бенедикт XVI назвав Африку континентом «надії для Церкви» - фото 1
10 лютого Папа зустрівся з 25 членами Фонду Івана Павла II для Сахель (регіон на південь від Сахари в Африці, яка включає країни, західного узбережжя і центральної частини континенту).

Benedykt_d.jpgПапа Бенедикт XVI закликав міжнародне співтовариство підтримати населення на південь від Сахари, стверджуючи, що Африка є «континентом надії для Церкви». 10 лютого Папа зустрівся з 25 членами Фонду Івана Павла II для Сахель (регіон на південь від Сахари в Африці, яка включає країни, західного узбережжя і центральної частини континенту).

Фонд був створений після першої поїздки Папи Римського Івана Павла II в Африку, у 1984 році. Він бере участь в охороні природних ресурсів, боротьбі з посухою, допомагає розвитку сільських районів шляхом створення робочих місць для місцевого населення, повідомляє Zenit.

У своєму звернені Бенедикт XVI пригадав, як в останні місяці жителям регіону «серйозно загрожує значне зниження поставок продовольства і голод, викликаний низьким рівнем опадів». Папа закликав міжнародну спільноту звернути увагу на бідність цих народів, чиї умови життя погіршуються. «Я заохочую й підтримую зусилля церковних організацій, які працюють в цій там», – сказав Понтифік.

В деяких країнах, в яких працює Фонд Івана Павла ІІ, присутні також мусульмани. У зв'язку з цим Святіший Отець висловив задоволення з приводу хороших стосунків з мусульманами і відзначив «важливість свідчення про те, що любов Христа виходить за межі всіх релігій, рас і культур».

Своє слово Бенедикт XVI підсумував, назвавши Африку «континентом надії для Церкви ... континентом майбутнього».