• Головна
  • Проекти
  • У мікроблозі Twitter тривають кампанії на підтримку ув'язнених в Ірані пасторів...

У мікроблозі Twitter тривають кампанії на підтримку ув'язнених в Ірані пасторів

04.02.2012, 16:15
У мікроблозі Twitter тривають кампанії на підтримку ув'язнених в Ірані пасторів - фото 1

«Американський центр закону і справедливості» запустив в мікроблозі Twitter кампанію на підтримку засудженого в Ірані до страти пастора Юсефа Надархані. А пастор Рік Уоррен через Twitter просить молитися за іранського служителя Бехнама Ірані, який в даний час відбуває п'ятирічний термін в іранській в'язниці.

У мікроблозі Twitter тривають кампанії на підтримку ув'язнених в Ірані пасторів«Американський центр закону і справедливості» запустив у мікроблозі Twitter кампанію на підтримку засудженого в Ірані до страти пастора Юсефа Надархані.

Кампанія називається «Твітни за Юсефа». Її мета-закликати іранський уряд до справедливості у справі пастора і батька двох дітей. Представники центру вважають, що Надархані живий тільки тому, що світова громадськість чинить тиск на Іран.

Бажаючі взяти участь у кампанії можуть зайти на сайт aclj.org і клікнути на кнопку Tweet for Youcef. Якщо ви зареєстровані в Твіттері, то вам буде запропоновано дозволити «Американському центру закону і справедливості» раз на день розміщувати від вашого імені інформацію про пастора.

Кожен твіт буде закінчуватися словами via @OfficialACLJ, що вказує на джерело інформації.

Раніше парламентарії Німеччини і держсекретар США закликали владу Ірану звільнити Юсефа Надархані.

Крім того, на минулому тижні відомий пастор Рік Воррен звернувся до віруючих через свій аккаунт на Twitter з проханням молитися за іранського пастора Бехнама Ірані, який відбуває п'ятирічний термін в іранській в'язниці «за злочини проти національної безпеки».

"Моліться за нашого дорогого пастора Бехнама, який був жорстоко побитий в іранській в'язниці за проповідь про Ісуса", - повідомив Уоррен в Твіттері в середу ввечері.

Нагадаємо, що американський пастор Рік Уоррен рік тому увійшов до двадцятки найвпливовіших користувачів Twitter в США. Сьогодні він має більш 517 000 фолловерів.

Як повідомляє Інформаційне Агентство CNL-NEWS, 41-річний Бехнам Ірані був християнським пастором в місті Карадж, Іран, з 2002 року. У грудні 2006 року його заарештували за злочини проти національної безпеки, суть яких полягає в організації домашньої церкви та проведенні богослужінь.

Ірані був звільнений владою в січні 2007 року і в лютому 2008 року, коли суд Тегерана вирішив надати Ірані п'ятирічний випробувальний термін. 14 квітня 2010 року Іран був знову узятий під варту за організацію служінь в домашній церкві, що розцінюється як злочин проти національної безпеки. У червні 2010 року він був випущений під заставу, а у січні 2011 року знову засуджений "за злочини проти національної безпеки".

Зовсім недавно стало відомо, що пастор буде відбувати п'ятирічне покарання у в'язниці, оскільки він не пройшов випробувальний термін, встановлений йому ще в 2008 році.