• Головна
  • Новини
  • Туреччина подарувала чеченцям три волосини Пророка Мухаммада...

Туреччина подарувала чеченцям три волосини Пророка Мухаммада

04.02.2012, 11:11
Близько півночі минулого четверга їх доставили зі Стамбула в Грозний на вічне зберігання чеченському народу.

Прем`єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган подарував Чеченській республіці три волосини Пророка Мухаммада. Близько півночі минулого четверга їх доставили зі Стамбула в Грозний на вічне зберігання чеченському народу.

"Чеченська діаспора в Туреччині звернулася до Ердогана з проханням піднести в дар Чеченській республіці святиню. Протягом місяця ми отримали позитивну відповідь, і сьогодні ми доставили безцінний подарунок у Грозний", - заявив журналістам в грозненському аеропорту голова чеченського комітету "Сівас" в Туреччині Айхан Ергювен.
Незважаючи на сильний мороз, в аеропорту і на вулицях Грозного святиню зустрічали тисячі жителів республіки. У центральній мечеті республіки відбувся релігійний обряд, присвячений цій події.

Як уже повідомлялося, рівно тиждень тому в четвер 26 січня в Чеченську республіку з Узбекистану на вічне зберігання була доставлена інша волосина Пророка Мухаммада. Святиня являє собою скриньку, в якій знаходиться капсула з волосом засновника ісламу. 

Достовірно відомо, що волосся Пророка зберігалося в нащадків курейшитів в Узбекистані за часів халіфату. Про це свідчать документи. Про це повідомляє NEWSru.