• Головна
  • Новини
  • У Лондоні збираються побудувати храм, присвячений атеїзму...

У Лондоні збираються побудувати храм, присвячений атеїзму

03.02.2012, 14:36
У Лондоні збираються побудувати храм, присвячений атеїзму - фото 1
Швейцарський письменник і філософ Ален де Боттон (Alain de Botton) оголосив про плани побудувати за 1 млн. фунтів стерлінгів ($ 1,58 млн.) храм атеїзму в Лондоні

1ateizm.jpgШвейцарський письменник і філософ Ален де Боттон (Alain de Botton) оголосив про плани побудувати за 1 млн. фунтів стерлінгів ($ 1,58 млн.) храм атеїзму в Лондоні, повідомляє Седмица.РУ з посиланням на агентство CWN.

«Зазвичай храми присвячують Ісусу, Марії або Будді, але Ви можете побудувати храм, присвячений будь-чому, що позитивне і добре», — сказав Ален де Боттон.

«Це може бути храм любові, дружби, спокою або перспективи. Через Річарда Докінса і Крістофера Хітченса атеїзм став сприйматися як руйнівна сила. Але є багато людей, які не є віруючими, але при цьому не агресивні по відношенню до релігій», — зазначає Ален де Боттон.

«Атеїсти не потребують храмах, — коментує плани де Боттона згаданий їм Річард Докінс. — Я думаю, що є кращі способи витратити цю суму грошей. Якщо ви збираєтеся витратити гроші на атеїзм, ви могли б поліпшити світську освіту і побудувати нерелігійні школи, які викладають раціональне, скептичне критичне мислення».

Теги: #Атеїзм