• Головна
  • Новини
  • Віра в Бога допомагає Президенту США приймати рішення: відбувся молитовний сніданок...

Віра в Бога допомагає Президенту США приймати рішення: відбувся молитовний сніданок

03.02.2012, 10:36
Віра в Бога допомагає Президенту США приймати рішення: відбувся молитовний сніданок - фото 1
За словами глави США, віра в Христа допомагає йому відстоювати інтереси найбільш вразливих верств населення і допомагати населенню країн, що страждають.

Обама.jpgПрезидент США Барак Обама на традиційному молитовному сніданку у Вашингтоні зізнався, що в ухваленні політичних рішень йому дуже допомагає віра в Бога, повідомляє РИА Новости.

Молитовні сніданки у США проходять щорічно кожний перший четвер лютого. Організаторами сніданку є не релігійні, а політичні американські організації, члени Конгресу.

Президент США розповів, що кожен ранок у нього починається з молитви і читання Писання.

"Але було б неправильним зупинятися на цьому, зводити цінності, в які я вірю, до молитов або особистих розмов з пасторами або друзями. Замість цього я повинен намагатися робити все, щоб ці цінності направляли мене як лідера цієї великої країни", – сказав Обама.

За словами глави держави, віра в Христа допомагає йому відстоювати інтереси найбільш вразливих верств населення і допомагати населенню країн, що страждають.

Довідка РІСУ: Починаючи з 1953-го року, кожного першого четверга лютого політична еліта Сполучених Штатів на чолі з президентом збирається на молитовний сніданок. Ця подія організована з метою надати унікальну можливість політичним, громадським та бізнес-лідерам зібратися разом і налагодити контакти. Для президентів США це єдиний офіційний захід, на якому вони можуть виявити свою релігійність не ризикуючи образити представників інших конфесій.

Цьогоріч запрошення на участь у Молитовному сніданку розсилалися політикам із 130 країн світу.

Як повідомляли раніше ЗМІ,  радник Президента України Ганна Герман і народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов та Юлія Льовочкіна, Леонід Кожара, Юрій Мірошниченко, Олександр Горошкевич, а також донька екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія мали запрошення взяти участь у Національному молитовному сніданку з президентом США.

Серед запрошених також були: заступник голови ВО "Батьківщина" Григорій Немиря, а також народні депутати від фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець, Михайло Соколов, Павло Унгурян, Володимир Скубенка та від фракції "НУ-НС" – Павла Жебрівський, Едуард Зейналов, Леся Оробець і Давид Жванія.