• Головна
  • Новини
  • У Китаї заарештували 5 священиків "підпільної" Католицької Церкви...

У Китаї заарештували 5 священиків "підпільної" Католицької Церкви

02.02.2012, 11:12

"Підпільною" в Китаї називається Церква, яка зберігає вірність Святому Престолу, але переслідується владою і, відповідно, не контролюється ними. У країні діє також "Китайська патріотична католицька асоціація", що контролюється урядом і не визнає владу Папи Римського.

У Китаї 30 січня в Еренхот (на кордоні з Монголією) без пояснення причин поліція заарештувала п'ять священиків "підпільної" Католицької Церкви. Серед заарештованих – глава єпархії Суйюань Джозеф Чжанг і ректор семінарії Джозеф Бан, повідомляє katolik.

На зустрічі, яка проходила в будинку одного з прихожан, увірвалися близько 30 поліцейських і державних чиновників і заарештували священиків. Нагадаємо, в єпархії Суйюань за останні роки були заарештовані 30 священиків.

Невизнана державою католицька громада в Суйюань називає себе єпархією, хоча формально була скасована владою на початку 1980-х років. Єпархія охоплює центральну і південно-західну частину автономного округу Внутрішньої Монголії.

Довідка: "Підпільною" в Китаї називається Церква, яка зберігає вірність Святому Престолу, але переслідується владою і, відповідно, не контролюється ними. У країні діє також "Китайська патріотична католицька асоціація", що контролюється урядом і не визнає владу Папи Римського.

Теги: #Китай