У Римі вшанували пам'ять Отто фон Габсбурга

26.01.2012, 12:36
У Римі вшанували пам'ять Отто фон Габсбурга - фото 1
Кардинал Крістоф Шенборн очолив у Римі урочисту панахиду за Отто фон Габсбурга (1912-2011) і його брата Фелікса (1916-2011).

otto_habsburg.jpgКардинал Крістоф Шенборн очолив у Римі урочисту панахиду за Отто фон Габсбурга (1912-2011) і його брата Фелікса (1916-2011). Заупокійну Месу у церкві німецькомовної католицької громади Санта-Марія-дель Аніма у вівторок ввечері, відвідали два сина померлого, Чарльз ерцгерцог Австрії і його брат Джордж, а також колишній федеральний канцлер Австрії Вольфганг Шюссель.

У своїй проповіді кардинал Шенборн сказав, що Отто фон Габсбург був «уважний слуга народу» і скромний християнин. Він був великий, тому, що Бог зробив його малим, сказав кардинал. У той же час кардинал підкреслив глибокий християнський характер династії Габсбургів. Протягом століть Габсбурги завжди були «справжньою сім‘єю». Центральну роль в їхньому житті завжди відігравала глибока повага до Євхаристії. Це є так звана «pietas austriaca» («побожність австрійського дому»), сказав кардинал Крістофер Шонборн. Повідомляє Kath.net.

Перед реквіємом у Папському інституті Санта-Марія-дель Аніма відбувся симпозіум, присвячений Габсбургам, на якому Колишній канцлер Австрії Шюссель сказав, що життя Отто фон Габсбург показує приклад «як бути християнином від колиски до могили, через злети і падіння». Європі потрібні такі люди, як Отто фон Габсбург.

Шюссель нагадав про особливу прихильність Отто фон Габсбурга до об'єднання Європи і його допомогу жертвам нацистського режиму у Франції. Віце-президент парламенту Італії, Рокко Буттільоне, висловився про Отто фон Габсбурга як людину «на службі миру і братерства народів. Він завжди старався задля правди і добра».