• Головна
  • Новини
  • Синод Болгарської Церкви покаявся за співпрацю з органами держбезпеки...

Синод Болгарської Церкви покаявся за співпрацю з органами держбезпеки

23.01.2012, 13:30
Синод Болгарської Церкви покаявся за співпрацю з органами держбезпеки - фото 1
Синод Болгарської Православної Церкви (БПЦ) попросив 23 січня прощення у її Предстоятеля Патріарха Максима в день його іменин у зв`язку зі скандалом, що розгорівся на початку тижня за участю вищих духовних осіб країни.

Синод_Болгарської_Церкви.jpgСинод Болгарської Православної Церкви (БПЦ) попросив 23 січня прощення у її Предстоятеля Патріарха Максима в день його іменин у зв`язку зі скандалом, що розгорівся на початку тижня за участю вищих духовних осіб країни. Комісія з розсекречення досьє спецслужб тоді повідомила, що з 15 керівників БПЦ 11 співпрацювали з органами держбезпеки в період соціалізму. Поза цим списком залишилися сам Патріарх Максим, митрополити Пловдивський Микола, Ловечський Гавриїл і Доростольський Амвросій.

"Упевнений, що в ці дні Бог поставив перед нашою Церквою ще одне випробування, але Свята Церква наша подолає і його", – сказав митрополит Микола, звертаючись до Патріарха. – На Вас покладається ще один важкий тягар – прийняти наші сповіді і смиренні покаяння, щоб простити наші гріхи".


Тригодинну Літургію в день пам`яті Преподобного Максима Сповідника відслужили в Софії, в Соборі Святої Неділі. Про це інформує NEWSru.