• Головна
  • Новини
  • Уряд Індії заради рекорду Гіннеса наказав усім поклонитися сонцю...

Уряд Індії заради рекорду Гіннеса наказав усім поклонитися сонцю

14.01.2012, 10:43
У ритуалі взяло участь близько 10 мільйонів осіб, серед яких учні із більше 6 тисяч шкіл. Сам ритуал під назвою «сурія намаскар» включав набір визначених рухів, які є традиційною формою поклоніння сонцю.

Християнські та мусульманські школи індійського штату Мадх’я-Прадеш вирішили не підкорятись урядовому наказу взяти участь у масовому ритуалі поклонінню сонцю, метою якого є входження до Книги рекордів Гіннеса.

Як повідомляє агенція ucanews.com, у ритуалі взяло участь близько 10 мільйонів осіб, серед яких учні із більше 6 тисяч шкіл. Сам ритуал під назвою «сурія намаскар» включав набір визначених рухів, які є традиційною формою поклоніння сонцю. Серед учасників ритуалу був і головний міністр країни Шіврай Сінгх Чухан. Про початок проведення дійства було оголошено по індійському радіо, власником якого є уряд штату.

Метою проведення заходу було не лише увійти до Книги рекордів Гіннеса, але і відзначити річницю від дня народження Свамі Вівекананда (1863-1902), індійського аскетика, котрий представив філософію індуїзму Заходу.

На початку уряд видав наказ, відповідно до якого усі учні шкіл були зобов’язані взяти участь в ритуалі, однак після того як групи християн і мусульман виступили з протестом, наказ зробили необов’язковим. Директори деяких християнських шкіл пізніше розповіли, що представники уряду таки наполягали на тому, щоб усі учні брали участь в ритуалі.

За словами речника Католицької Церкви в Індії, о. Ананда Муттунгала, жодна християнська школа не взяла участь у поклонінні сонцю. Він також зазначив, що цей ритуал є індуїстською формою поклоніння, яка є недопустимою у церковних закладах.

Католицька Церква в Індії управляє близько 500 формальних шкіл і стількома ж неформальними.

Мусульмани також відмовились брати участь у акції, оскільки вона суперечить принципам їх релігії.

О.Муттунгала також звинуватив уряд у спробі розпалити загальну ненависть серед студентів. За його словами, видавати накази, відповідно до яких представників однієї релігії змушують брати участь в ритуалах іншої, є неприйнятним у країні, яка підтримує секуляризм. Про це інформує  "Католицький оглядач".

 

Теги: #Індія