У Ватикані – нові призначення

01.01.2012, 22:43
29 грудня Папа Бенедикт XVI призначив нових членів Папської Ради із засобів масової комунікації.

29 грудня Папа Бенедикт XVI призначив нових членів Папської Ради із засобів масової комунікації.

Членами Ради стали: Архиєпископ Загребський, кардинал Йосип Божаніц (Хорватія); кардинал Освальд Грасіяс, Архиєпископ Мумбая (Індія); кардинал Джон Нює, Архиєпископ Найробі (Кенія); кардинал Монсенгво Пасінья, Архиєпископ Кіншаси (Демократична Республіка Конго); кардинал Тімоті Долан, Архиєпископ Нью-Йоркський (США); кардинал Марк Бенедикт Колридж, Архиєпископ Канберри (Австралія); Архиєпископ Рина Фізікелла, глава Папської Ради з нової євангелізації; Нашименто Клементе, єпископ Порто (Португалія); Бефе Атеба, єпископ Крибі (Камерун), і секретар Папської Ради з культури, Бартелеми Адовкону, титулярний єпископ Зама, повідомляє  «Католицький оглядач».

Також 18 або 19 лютого у Ватикані будуть призначені нові кардинали. Це вже буде четверта консисторія під час понтифікату Бенедикта XVI. Вже неодноразово йшла мова про кандидатів на підняття до кардинальської гідності та ймовірного часу проведення консисторії. Тепер ватиканіст Торніеллі наводить підтвердження того, що консисторія таки невдовзі відбудеться: у Ватикані замовили нові кардинальські перстені.

Відповідно до традиції Церкви, Папа вручає новому кардиналу перстень. Донедавна Папа Бенедикт XVI вручав новопризначеним кардиналам перстені такого ж дизайну, як і його попередник Іван Павло ІІ (золотий прямокутник, на якому зображений хрест). Але тепер було затверджено новий дизайн: перстень матиме форму хреста. І саме такі перстені отримають нові кардинали вже у лютому.