• Головна
  • Новини
  • Рекордна за останні 10 років кількість паломників з'їхалися до Вифлеєму на Різдво...

Рекордна за останні 10 років кількість паломників з'їхалися до Вифлеєму на Різдво

25.12.2011, 10:40
У ніч з 24 на 25 грудня близько 120000 паломників і туристів зібралися у Вифлеємі, щоб разом відсвяткувати Різдво Христове.

У ніч з 24 на 25 грудня близько 120000 паломників і туристів зібралися у Вифлеємі, щоб разом відсвяткувати Різдво Христове.

Палестинські чиновники у Віфлеємі кажуть, що разом тими, які вже перебували в місті, загальна кількість туристів і паломників становить 120 000 - і це приблизно на 30 відсотків більше, ніж торік, повідомляє AP.

«Ми любимо ділити це свято з нашими християнськими братами, - каже 46-річний Амал АЯШ, який приїхав на площу перед Базилікою Різдва Христового разом зі своїми трьома доньками, чиї обличчя сховані за хіджабу - це і палестинський свято, іми любимо приїжджати сюди і дивитися на урочистості».

Сьогодні тільки приблизно третина жителів Віфлеєма є християнами. Це відображає загальну тенденцію втечі християн з Близького Сходу, що стала актуальною в останнє десятиліття. Тільки 60 000 християн живуть на палестинських територіях, складаючи менше ніж 2 відсотки населення, згідно з даними, які приводять палестинські відомства.

«Ми святкуємо це Різдво, сподіваючись, що в найближчому майбутньому отримаємо право на самовизначення, право встановити нашу власну палестинську державу на палестинських землях. Саме тому це Різдво унікально», – сказав напередодні мер Віфлеєма, християнин Віктор Батарсе. Про це інформує Православие.Ru.