• Головна
  • Новини
  • У Болгарії помоляться за людей, які стали жертвами наклепу...

У Болгарії помоляться за людей, які стали жертвами наклепу

01.12.2011, 13:59
У Болгарії помоляться за людей, які стали жертвами наклепу - фото 1
Одночасно у кількох містах Болгарії відслужать молебень за людей, які стали жертвами інтриг, пліток і лихослів’я.

BolgariaОдночасно у кількох містах Болгарії відслужать молебень за людей, які стали жертвами інтриг, пліток і лихослів’я. Про це повідомляє сайт Седмица. Ru з посиланням на болгарське видання «Двері Правослвія»

Ініціативна група з болгарського міста Русе на спеціальній сторінці в Facebook виступила із закликом до всіх священнослужителів і мирян Болгарської Православної Церкви увечері 5 грудня, напередодні дня пам'яті святителя Миколи Чудотворця (за Новоюліанівським календарем), відслужити молебні за жертв лихослів'я і наклепу.

Ідея проведення подібного національного молебню, за словами організаторів, виникла під впливом несправедливих публічних звинувачень на адресу деяких священнослужителів, які мали місце останнім часом. Одним з приводів для проведення молебню стало нещодавнє необгрунтоване, на думку деяких мирян, відсторонення священика від посади настоятеля храму в Русе.

На думку ініціативної групи, ці випадки відображають небезпечну тенденцію зміни стилю і методів роботи в нинішній Церкві, що суперечать християнському вченню.

«Давайте будемо креативні, бо Господь покликав нас як співробітників і помічників на Його ниві!», - заявляють ініціатори та пропонують не проводити характерні для сучасного світського товариства «страйки» або «протести», а вчинити «по-церковному» і в день пам'яті великого святого, який прославився чесністю і скромністю, помолитися за жертв лихослів'я.

Вже відомо, що подібні молебні відбудуться в Русе, Пловдиві, Велико Тирново, Плевені та Софії.