• Головна
  • Новини
  • Ізраїльські вчені розшифрували напис, зроблений хрестоносцями 800 років тому...

Ізраїльські вчені розшифрували напис, зроблений хрестоносцями 800 років тому

19.11.2011, 11:35
Ізраїльські вчені розшифрували напис, зроблений хрестоносцями 800 років тому - фото 1
Знахідка виявлена в околицях Тель-Авіва.

800-річний_надпис.jpgУнікальне цікаве відкриття зробили ізраїльські археологи – знайдений і розшифрований напис арабською мовою, зроблений майже 800 років тому хрестоносцями. Знахідка виявлена в околицях Тель-Авіва, передає агентство KIPA-APIC.

Це єдине в своєму роді відкриття - більше ніяких інших написів на арабською мовою, зроблених хрестоносцями, до цих пір не було виявлено на Близькому Сході, зазначає викладач Єврейського університету Єрусалиму Моше Шарон.


Фахівець повідомив, що розшифровані слова: «+ Фрідріх II, король Єрусалиму, 1229 від Втілення нашого Господа Ісуса Месії +». Фраза написана арабською мовою і вирізана на блоці сірого мармуру, який був частиною якогось старовинного будинку.


Йдеться про імператора Священної Римської імперії і короля Сицилії Фрідріха II Гогенштауфене, який в зазначений час також був королем Єрусалимським. Цікаво відзначити, що імператор народився і прожив більшу частину життя на півдні Італії, де в той час проживало чимало арабів. Імператор був великим шанувальником арабської культури.  Про це інформує Седмица.