• Головна
  • Новини
  • В Англії відзначають справжній бум монаших покликань серед молодих жінок...

В Англії відзначають справжній бум монаших покликань серед молодих жінок

15.11.2011, 14:45
В Англії відзначають справжній бум монаших покликань серед молодих жінок - фото 1
У Великобританії середній вік жінок, котрі проявляють інтерес до життя в католицьких монаших громадах і прагнуть прийняти монаші обіти, радикально знизився протягом останніх десяти років, інформує Седмица.RU з посиланням на агентство KIPA-APIC.

монахиніУ Великобританії середній вік жінок, котрі проявляють інтерес до життя в католицьких монаших громадах і прагнуть прийняти монаші обіти, радикально знизився протягом останніх десяти років, інформує Седмица.RU з посиланням на агентство KIPA-APIC.

Десятиліття тому наймолодші жінки, зацікавлені монашим життям, мали середній вік - 30 і 40 років. Сьогодні ця вікова категорія є між 16 і 18 роками, вказує національна Служба з питань покликань Католицької Церкви Англії та Уельса.

З 2006 по 2010 р. кількість жінок у віці молодших 40 років, котрі проходять навчання, щоб надалі стати монахинями, зросла з 42 до 70%. У Католицькій Церкві Англії та Уельса зазначають: «Це дивне явище відбувається тоді, коли по всій Європі багато громад закриваються через нестачу заміни».