• Головна
  • Новини
  • Представники Всесвітнього баптистського альянсу і Константинопольського Патріархату готуються до офіційного діалогу...

Представники Всесвітнього баптистського альянсу і Константинопольського Патріархату готуються до офіційного діалогу

14.11.2011, 11:19
Перша зустріч з підготовки можливого офіційного діалогу між Всесвітнім баптистським альянсом і Константинопольським Патріархатом відбулася з 30 жовтня по 2 листопада на острові Крит.

Перша зустріч з підготовки можливого офіційного діалогу між Всесвітнім  баптистським альянсом і Константинопольським Патріархатом відбулася з 30 жовтня по 2 листопада на острові Крит. Такі  попередні переговори можуть стати початком офіційного діалогу на міжнародному рівні між баптистами і православними.

Генеральний секретар ВБА Невілл Калам, який очолював делегацію баптистів на зустрічі, наголосив, що вона стала відповіддю на заклик Господа до учнів, щоб « вони усі були одно, ... щоб увірував світ».

«Перед обличчям цієї проблеми сьогодні ми вважаємо, що повинні продовжувати вивчати нашу спільну основу в біблійному вченні, апостольській вірі і традиції, а також поширювати християнське свідчення навіть при наявних розбіжностях», – сказав Калам.

До складу делегації ВБА, окрім Невілла Калама, увійшли: Стівен Хармон, ад'юнкт-професор християнської теології, і Павло Фіддес, професор систематичного богослов'я в Оксфордському університеті у Великобританії.

Православну сторону представили: Геннадіос Сасімський з Вселенського Константинопольського Патріархату, професор православного богослов'я і канонічного права; Джордж Цеціс, колишній постійний представник Вселенського Патріархату у Всесвітній Раді Церков, і Константінос Кенанідіс, генеральний директор православної академії Криту.

Остаточне рішення про можливість і дату проведення офіційного діалогу буде прийнято до березня 2012 року. Про це інформує Associated Baptist Press.