Папа Римський зустрівся з делегацією Ізраїлю

11.11.2011, 12:38
Папа Римський зустрівся з делегацією Ізраїлю - фото 1
Папа Бенедикт прийняв делегацію Ізраїлю, до складу якої входили Верховний рабин Ізраїлю Йона Метцґер, латинський Патріарх Єрусалима Фуад Туаль, Глава мусульманських імамів Ізраїлю Мохамед Кіуан.

Benedykt_d.jpgПапа Бенедикт прийняв делегацію Ізраїлу, у склад якої входили Верховний рабин Ізраїлю Йона Метцґер, латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль, Глава мусульманських імамів Ізраїлю Мохамед Кіуан. За інформацією Радіо Ватикану, звертаючись до готей, понтифік зазначив, що нині діалог між різними релігіями стає дедалі важливішим для творення клімату взаємного зрозуміння та пошани.

«Це питання особливо нагальне для релігійних провідників у Святій Землі, які, живучи в місці, багатому священними пам’ятками, кожного дня досвідчують труднощі гармонійного співжиття», - сказві він, ще раз пригадуючи сказане нещодавно в Ассізі про два види насильства, з якими треба змагатися – це насильство в ім’я релігії та насильство, як наслідок заперечення Бога, чим часто відзначаються сучасні суспільства.

За словами Бенедикта ХVІ, релігійні провідники, покликані ще раз ствердити, що належні стосунки людини з Богом є силою для миру. «А тому, - заявив Папа, - слід подбати про те, щоб ця істина ставала дедалі видимішою у світі, в якому проводимо щоденне життя одні поруч з іншими».

В рамках візиту до Ватикану, делегація з Ізраїлю зустрілася з Префектом Конгрегації для Східних Церков кардиналом Леонардо Сандрі, Президентом Папської Ради сприяння єдності християн кардиналом Куртом Кохом та представниками Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу.