• Головна
  • Новини
  • Американський єпископ закликав католиків об’єднатися з євреями проти ісламських фанатиків...

Американський єпископ закликав католиків об’єднатися з євреями проти ісламських фанатиків

09.11.2011, 14:13
Американський єпископ закликав католиків об’єднатися з євреями проти ісламських фанатиків - фото 1
Глава Конференції єпископів США, Архиєпископ Тімоті Долан, виступаючи на конгресі "Anti-Defamation League" - міжнародної організації, яка виступає проти антисемітизму, закликав до тіснішої співпраці між католиками та євреями з метою вирішення нових викликів.

Тімоті ДоланГлава Конференції єпископів США, Архиєпископ Тімоті Долан, виступаючи на конгресі "Anti-Defamation League" - міжнародної організації, яка виступає проти антисемітизму, закликав до тіснішої співпраці між католиками та євреями з метою вирішення нових викликів.

"Найбільшою загрозою, яка повинна об'єднати євреїв з католиками, є ісламський фанатизм. Щоб захистити свої релігійні права обидві громади повинні шукати діалогу з ісламськими поміркованими лідерами", - цитує слова архиєпископа Релігія в Україні з посиланням на Catolicnews.

Говорячи про нинішні стосунки між представниками двох світових релігій, Глава Конференції єпископів США згадав документ Другого Ватиканського Собору "Nostra Aetate", який відкрив шлях для історичних візитів в синагогу і в Ізраїль Римських первосвященників: бл. Івана Павла II і Бенедикта ХVI аж до зустрічей в Асижі, ініціативи, які здавались неймовірними 50-ть років тому. "Від часів Другого Ватиканського Собору католики і євреї розробили нові методи співпраці", - сказав єрарх.