• Головна
  • Новини
  • У Російській Православній Церкві закликали священиків і все суспільство до тверезого способу життя...

У Російській Православній Церкві закликали священиків і все суспільство до тверезого способу життя

26.10.2011, 14:03
В Росії відмова священика від вживання алкоголю сприймається скоріше як аномалія.

"Необхідно об`єднати зусилля всіх церковних і світських фахівців в справі утвердження тверезості та боротьби з алкогольною загрозою. Ми повинні відродити традицію тверезого способу життя", – заявив митрополит Калузький і Боровський Климент на круглому столі в Москві, який провела комісія з питань організації церковної соціальної діяльності та благодійності Міжсоборної присутності.

Як наголошується на сайті синодального Відділу по церковній добродійності і соціального служіння, учасники заходу запропонували боротися з пияцтвом у тому числі особистим прикладом священнослужителів.

Серед запропонованих заходів – відмова від алкоголю на церковних зборах і святах, обіти тверезості для священнослужителів і вироблення Церквою концептуального документа з питання тверезіння. Частково ці пропозиції будуть внесені в документ, який буде розглянуто на наступному Архієрейському Соборі.

У свою чергу глава братства тверезости Вітебської єпархії протоєрей  Микола Коляда нагадав, що пастир своїм прикладом повинен служити стимулом  для людей до зміни способу життя.

"На жаль, в нашому середовищі відмова священика від вживання алкоголю сприймається скоріше як аномалія", – констатував він.

За словами отця Миколи, над таким священиком можуть пожартувати, звинуватити в бажанні виділитися. У зв`язку з цим він попросив надати підтримку таким священикам. Про це інформує Інтерфакс-релігія.