• Головна
  • Новини
  • У Ватикані запропонували рішення з подолання світової економічної кризи...

У Ватикані запропонували рішення з подолання світової економічної кризи

25.10.2011, 09:44
У Ватикані запропонували рішення з подолання світової економічної кризи - фото 1
24 жовтня Папська рада Iustitia et pax опублікувала спеціальне послання на тему світової економічної та фінансової кризи, в якій йдеться "про прояв егоїзму, колективної жадібності та надмірному накопиченні благ".

Ватикан.gif24 жовтня Папська рада Iustitia et pax опублікувала спеціальне послання на тему світової економічної та фінансової кризи, в якій йдеться "про прояв егоїзму, колективної жадібності та надмірному накопиченні благ".

Своїм документом під назвою "Для реформи міжнародної фінансової системи в перспективі публічної влади з повсюдними компетенціями" Папська дикастерія хоче допомогти представникам влади та людей доброї волі відповісти на виклик кризи, тому що "під загрозою знаходиться загальне благо людства і його майбутнє".

У посланні засуджується економічний лібералізм без правил та контролю, а також панування трьох сучасних ідеологій: утилітаризму, індивідуалізму і технократизму.

"Коріння кризи має не тільки економічну чи фінансову природу, а насамперед моральну. Економіка потребує етики для нормального функціонування", - цитує документ слова Бенедикта XVI. Представники Папської ради пропонують провести міжнародну фінансову реформу з метою більшого контролю за фінансами на глобальному рівні.

"Необхідне створення мінімального блоку правил, щоб керувати світовим фінансовим ринком", - наголошується в посланні. Підкреслюється необхідність створення нового інституту, який міг би виконувати функцію "Центрального світового банку", тобто управляти фінансовою системою на зразок центральних національних банків.

Крім того, звертається увага на термінову необхідність в новому наднаціональному органі політичної влади, яка народиться з вільної волі держав і буде служити загальному благу. Папська рада закликає залишити "вестфальську" систему міжнародних відносин інтегруватися у більшій мірі. Про це інформує «Католицький оглядач».